Van den Broek Logistics winnaar Senzer Award!

Op vrijdag 17 november heeft Van den Broek Logistics uit Helmond tijdens de Dag van de Ondernemer de Senzer Award uitgereikt gekregen. Met het winnen van deze award bewijst het bedrijf dat zij op vernieuwende wijze omgaat met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel. In de categorie Kleine ondernemingen (tot 50 medewerkers) won Natuurpoort Vennenhorst.

Winnaar Senzer Award categorie Middelgrote tot grote ondernemingen

Van den Broek Logistics ging er in de categorie ‘Middelgrote tot grote ondernemingen (vanaf 50 medewerkers)’ met de Senzer Award vandoor. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het dna van Van den Broek Logistics, een logistieke dienstverlener uit Helmond die transport en opslag verzorgt voor veel plaatselijke bedrijven. Personen een kans bieden binnen het bedrijf is een vanzelfsprekend iets. En daarbij staan haar deuren voor iedereen open. “Zo’n 95% van onze medewerkers komt uit de regio Helmond-De Peel. En hun achtergronden zijn heel divers: zo we hebben Wajongers in dienst, maar ook personen die in het verleden veel problemen hebben gehad en heel veel moeite hebben om weer terug in het arbeidsproces te komen. En mensen van alle leeftijden zijn bij ons welkom”, laat directeur Karel van Rooij weten. De kracht van het bedrijf zit voor een groot deel in de proactieve houding die ze aanneemt in het oppakken van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, al dan niet samen met andere lokale organisaties. Ze zet woorden om in daden en zet zich in om voor iedereen een passende werkomgeving te bieden.

Versterking regionale arbeidsmarkt

Initiatiefnemer Senzer zette tijdens de Dag van de Ondernemer innovatieve ondernemers in de schijnwerpers. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen. ‘We zien steeds meer dat verschillende bedrijven anders nadenken over de werkgelegenheid die zij bieden. Ze geven bijvoorbeeld geen baan- maar werkgarantie, waardoor iemand binnen een bedrijf verschillende functies kan uitoefenen. Of ze selecteren niet op functieprofielen, maar kijken naar iemands mogelijkheden met een takenpakket in gedachten. Deze bedrijven zijn een inspiratiebron en versterken de regionale arbeidsmarkt. Dat moet beloond worden!’, aldus Senzer.

Rechts op de foto Karel van Rooij