Convenant tegen gebruik smartphone in het verkeer

Vandaag, 6 september 2017,  ondertekent Karel van Rooij namens Van den Broek Logistics met nog 40 andere organisaties (waaronder de ANWB en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland) het convenant tegen het gebruik van mobieltjes in het verkeer. Deze nadruk op (verkeers)veiligheid, zowel voor onze medewerkers als voor de medeweggebruikers, sluit naadloos aan op onze focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Deze middag was Karel tevens live in de uitzending op Radio 1 om te vertellen over het convenant en over de bij ons geïmplementeerde Safedrivepod.com; het eenvoudige middel om mobiele telefoons tijdens het rijden te blokkeren. De pod schakelt de telefoon niet uit, maar wel de bediening ervan. Als de mobiele telefoon, waarop de speciale app is gedownload, via bluetooth een connectie maakt met de SafeDrivePod, wordt het scherm van de telefoon geblokkeerd zodra de auto harder dan 10 kilometer per uur rijdt. Handsfree bellen en gebeld worden is wel mogelijk. 

Ook het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad besteden vandaag aandacht aan het convenant. Lees via deze link het krantenartikel.