MVO Jaarpresentatie 2017 online

In 2013 startte van den Broek Logistics met de implementatie van de MVO Prestatieladder Niveau 3. Een omvangrijke norm, die het mogelijk maakt om aantoonbaar te toetsen dat het bedrijf een beleid heeft ten aanzien van Mens, Milieu en Maatschappij en Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt. Het beleid van de organisatie heeft betrekking op de 33 indicatoren van de prestatieladder en heeft aandacht voor verwachtingen van stakeholders.

In september 2017 zal Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing een hercertificatie-audit laten uitvoeren, na de afgelopen twee jaar opvolgingsbezoeken te hebben gepland. Dit betekent dat het gehele systeem dit jaar opnieuw zal worden geaudit en we hopen het certificaat opnieuw in de wacht te kunnen slepen.

Op dit MVO blog kunt u regelmatig lezen welke activiteiten we opzetten die een link hebben met ons MVO beleid. Dit kan gaan om concrete activiteiten zoals de sponsoring van de lokale voetbalclub, maar kan bijvoorbeeld ook gestoeld zijn op de aankoop van nieuwe trucks, waarmee we ons effect op het milieu weer zoveel mogelijk proberen te reduceren.

Om u een indruk te geven van onze activiteiten, ons mission statement en de kansen en bedreigingen die we zien naar aanleiding van ons MVO beleid, kunt u het MVO Jaarverslag 2017 in PDF downloaden via deze link. De presentatie is, zoals het woord al zegt, eigenlijk opgesteld om mondeling toegelicht te worden. Heeft u vragen naar aanleiding van het document? Wilt u meer informatie over de MVO Prestatieladder of heeft u tips of ideeën? Neem dan gerust contact met ons op via mvoteamvandenbroeklogistics@broeklogistics.nl .

Het MVO logo van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing

Convenant tegen gebruik smartphone in het verkeer

Vandaag, 6 september 2017,  ondertekent Karel van Rooij namens Van den Broek Logistics met nog 40 andere organisaties (waaronder de ANWB en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland) het convenant tegen het gebruik van mobieltjes in het verkeer. Deze nadruk op (verkeers)veiligheid, zowel voor onze medewerkers als voor de medeweggebruikers, sluit naadloos aan op onze focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Deze middag was Karel tevens live in de uitzending op Radio 1 om te vertellen over het convenant en over de bij ons geïmplementeerde Safedrivepod.com; het eenvoudige middel om mobiele telefoons tijdens het rijden te blokkeren. De pod schakelt de telefoon niet uit, maar wel de bediening ervan. Als de mobiele telefoon, waarop de speciale app is gedownload, via bluetooth een connectie maakt met de SafeDrivePod, wordt het scherm van de telefoon geblokkeerd zodra de auto harder dan 10 kilometer per uur rijdt. Handsfree bellen en gebeld worden is wel mogelijk. 

Ook het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad besteden vandaag aandacht aan het convenant. Lees via deze link het krantenartikel.

Diverse vormen van sponsoring

Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing probeert zich al geruime tijd op verschillende manieren in te zetten voor diverse maatschappelijke initiatieven. Een voorbeeld daarvan is het Kasteel van Sinterklaas dat jaarlijks op ons vervoer kan rekenen, maar ook de Philips Harmonie, de Helmondse Musical, et cetera.

Ook op sportief gebied dragen we ons steentje bij. Zoals veel mensen weten zijn we al tientallen jaren sponsor van de lokale voetbalclub Helmond Sport. Afgelopen jaar ondersteunden we ook diverse sportinitiatieven met een bijdrage voor hun evenementen, zoals het concours hippique in Mierlo en een plaatselijke kanowedstrijd. Niet altijd met een financiële bijdrage, maar ook regelmatig door middel van materiële sponsoring.

Onlangs maakte de directie bekend dat ook eredivisionist PSV op een bijdrage mag rekenen. Directieleden Willie van den Broek En Karel van Rooij stelden Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing daarom kort voor op de site van PSV. Lees het artikel via deze link.

Peelland Truckrun 2017

Op zondag 30 april 2017 reden werd de Peelland Truckrun weer verreden. Tijdens dit evenement vertrekken meer dan 150 trucks in een stoet door de Peeldorpen Deurne, Asten, Someren, Liessel en Bakel.

Bijrijders

Namens Van den Broek Logistics reden veertien collega’s met hun truck vrijwillig mee. Met hen in de auto zaten de bijrijders: mensen met een beperking die door deze tocht wederom een geweldige dag hebben gehad. Langs de route was er zoals gewoonlijk volop bekijks en werd er onophoudelijk gezwaaid en geclaxonneerd. Een belevenis die de deelnemers zich nog lang zullen heugen!

Van den Broek Logistics heeft met veel plezier meegewerkt aan de Peelland Truckrun 2017. We danken de organisatie, collega’s die vrijwillig deelnamen en natuurlijk vooral de bijrijders! Hopelijk heeft iedereen er weer van genoten.

Peelland Truckrun 2017 vanuit de lucht!

Dode hoek instructie bij Basisschool LeerRijk

Veiligheid voorop!

Op 13 februari vond er een belangrijk bezoek plaats aan basisschool LeerRijk te Someren. Onze planner Twan ging samen met mentorchauffeur Erwin én ondersteuning vanuit de branchevereniging Transport & Logistiek Nederland op pad om de kids belangrijke informatie bij te brengen over de dode hoek.

Dode hoek project

Het dode hoek project is onmisbaar in de verkeerslessen, omdat de basisschoolkinderen steeds vaker zelfstandig de weg op zullen gaan en uiteindelijk de route naar de middelbare school zullen gaan maken. Bij Van den Broek Logistics werken we dan ook graag mee aan dit soort veiligheidsprojecten. En ook Transport & Logistiek Nederland was enthousiast om dit samen met ons op te pakken!

De kids van basisschool LeerRijk hebben een informatieve dag gehad waar ze veel van hebben geleerd. En ook voor de begeleiders is zo’n instructie hartstikke leerzaam!

Kids van Basisschool LeerRijk op de foto voor de vrachtwagen!

Van den Broek Logistics implementeert SafeDrivePod

Op maandag 23 januari 2017 was Van den Broek Logistics prominent in beeld op het RTL Z en RTL 4 nieuws. Recentelijk is namelijk het besluit genomen om te gaan werken met de SafeDrivePod. Dit kleine, maar intelligente apparaatje zorgt ervoor dat er tijdens het rijden geen mobiel telefoongebruik (anders dan handsfree) mogelijk is in de cabine.

De SafeDrivePod

De SafeDrivePod is een Nederlandse uitvinding die momenteel veel bekendheid genereert, onder andere bij Veilig Verkeer Nederland en onze branchevereniging Transport en Logistiek Nederland. Van den Broek Logistics is in een vroeg stadium bekend geraakt met het systeem. Het enthousiasme was direct gewerkt. Directeur-eigenaar Willie van den Broek vertelt:

‘Voor Van den Broek Logistics kwam de introductie van de SafeDrivePod op het juiste moment. We hebben dan ook direct onze interesse getoond toen we kennisnamen van de Pod. Al geruime tijd zijn we binnen onze organisatie op zoek naar de juiste manieren om het verkeer voor onze medewerkers, maar zeker ook de medeweggebruikers, overige verkeersdeelnemers en omgeving in het algemeen veiliger te maken. Binnen onze eigen Van den Broek Academy werken we aan een stuk bewustwording van de gevaren die eraan kleven om met de telefoon in de hand op pad te gaan. We zijn ervan overtuigd dat de SafeDrivePod aan deze bewustwording bijdraagt. Dit sluit naadloos aan bij ons beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.’

Van den Broek Logistics hoopt met de SafeDrivePod een belangrijke bijdrage te leveren in de verkeersveiligheid. En dit viel ook de redactie van het RTL nieuws op!

Aandacht in nieuwsbulletins RTL

Afgelopen zondag meldde journalist Pepijn Crone zich met zijn team op ons terrein om samen met collega Joris Goijaerts te kijken hoe de SafeDrivePod nu precies werkt. Samen met Joris namen ze plaats in de cabine, en zagen met eigen ogen dat de mobiele telefoon van Joris geblokkeerd werd zodra deze via bluetooth een connectie maakte met de SafeDrivePod. Joris legde uitstekend uit dat bellen en gebeld worden via de handsfree set wel mogelijk is. De chauffeurs blijven dus bereikbaar – sowieso ook via de boordcomputers waarmee al onze vrachtwagens zijn uitgerust. In het nieuwsbulletin in de avond kwam daarnaast directeur-mede eigenaar Karel van Rooij aan het woord. Karel: ‘Ik hoop dat we hiermee een voorbeeldfunctie vervullen in transporterend Nederland. Samen kunnen we een verschil maken.’

Kijk voor meer informatie op www.safedrivepod.com

Bekijk het item terug via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=abkwcQvyP0c&t=4s.

Het team van RTL Nieuws in de cabine bij chauffeur Joris Goijaerts

Kalender 2017: kids voorop!

Traditiegetrouw maakt Van den Broek Logistics elk jaar een bureaukalender. Deze wordt verspreid onder diverse klanten, leveranciers en medewerkers. Best lastig natuurlijk om elk jaar weer een aansprekend thema voor de kalender te vinden! Maar dit jaar zijn we daar – al zeggen we zelf – helemaal in geslaagd.

Kids op de kalender

Logistics manager Frank van Rooij bekommert zich al jaren om de thematiek, fotografie en opmaak. Dit jaar stelde hij voor om de kinderen van onze collega’s te vragen als model! De jeugd heeft immers de toekomst, en waarom zouden we dat niet tot uitdrukking laten komen op onze kalender 2017? Onze collega’s konden hun kinderen vrijwillig aanmelden. En deze oproep kreeg veel respons!

Fotoshoot

Ruim zestig kids werden bereid gevonden om te poseren voor onze kalender. Een strakke planning was dan ook wel nodig om ze allemaal in één dag op de foto te zetten. Voor de fotografie konden we rekenen op Hans en Jan van PressVisuals. Professionals die alles in huis hebben om een mooie shoot te verzorgen. Het resultaat mag er zeker wezen! Een gezellige dag, mooie foto’s en een originele kalender!

Een voorproefje van de kalender!

Een voorproefje van de kalender!

Overleg Helmondse MVO bedrijven

Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing is trots op het feit dat we gecertificeerd zijn voor de MVO Prestatieladder Niveau 3. Deze hoogstaande kwaliteitsnorm maakt het mogelijk om een MVO managementsysteem objectief te laten certificeren. Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing is sinds 2014 in het bezit van het certificaat, waarover u in diverse nieuwsberichten op dit blog meer kunt lezen.

Vijf gecertificeerde Helmondse ondernemingen

In totaal zijn zo’n 230 organisaties in Nederland gecertificeerd. Dit is, gelet op het grote aantal ondernemingen, relatief weinig. In onze standplaats Helmond zijn er vijf gecertificeerde organisaties. Naast onszelf zijn dat Arte, A.Hak Drillcon, Janssen Fritsen – JF Group en Kuijpers Installaties. Arte is zelfs op niveau 4 gecertificeerd; een knappe prestatie.

Samen om tafel

Een belangrijk doel van de MVO Prestatieladder is het opzetten van een stakeholderdialoog en het inspireren van anderen, onder andere door het delen van kennis. Redenen genoeg dus om de Helmondse gecertificeerde partijen eens bij elkaar aan tafel te zetten! Zo gezegd zo gedaan, en dus vond onlangs het eerste overleg met de Helmondse gecertificeerde MVO bedrijven plaats op locatie bij Van den Broek Logistics. Alleen al om het horen van elkaars motivatie, het delen van methoden en technieken en het ter tafel brengen van vraagstukken of moeilijkheden, was het een geslaagde bijeenkomst die zeker een opstap biedt voor verder overleg.

Het MVO logo van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing

Het MVO logo van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing

 

MVO Jaarverslag 2016 online

Zoals u van ons gewend bent, publiceren we jaarlijks een MVO Jaarverslag. Hierin kunt u lezen over het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing.

MVO Activiteiten

Het MVO Jaarverslag is bedoeld als leesbare, beknopte samenvatting van de activiteiten die Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft ontplooid. Omdat onze MVO audits altijd plaatsvinden rond augustus / september, maken we het Jaarverslag rond die periode op. We hebben op die manier voor aanvang van de audit een mooie terugblik naar de activiteiten en wetenswaardigheden van het afgelopen jaar. Maar natuurlijk kijken we ook vooruit en gaan we in op concrete plannen en doelen voor de komende periode. Zo staan we stil bij de ontwikkelingen in opleidingen en het zij-instroomtraject van het Sectorinstituut. Maar ook bij onze bijdrage aan projecten voor de verkeersveiligheid. Het Cycle Safety Shield is daar een voorbeeld van.

Download het Jaarverslag

Het MVO Jaarverslag stellen we graag ter beschikking aan iedereen die het wil lezen. Daarom kunt u het downloaden via deze link: MVO Jaarverslag 2016.  Wij hopen dat het MVO Jaarverslag op uw interesse mag rekenen. Wij verzoeken u om geen teksten of afbeeldingen over te nemen, tenzij u hier uitdrukkelijk toestemming voor heeft gevraagd. Heeft u vragen, opmerkingen of andere kwesties aangaande het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing? Of is uw bedrijf zelf actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Schroom dan niet en mail ons op mvoteamvandenbroeklogistics@broeklogistics.nl. We staan u graag te woord. Ook voor meer informatie of vragen over de MVO Prestatieladder kunt u bij ons terecht. Bekijk ook eens de website van de MVO Prestatieladder: www.mvoprestatieladder.nl. Onder het kopje ‘gecertificeerde organisaties’ ziet u welke bedrijven nog meer zijn gecertificeerd volgens deze prestigieuze norm.

De MVO vlag wappert fier!

De MVO vlag wappert fier!

Van den Broek Logistics opnieuw partner in Europees pilot project

Na Freilot en Compass4D is Van den Broek Logistics opnieuw verkozen als partner in een groot Europees pilot project ter bevordering van de veiligheid van verkeersdeelnemers: het Cycle Safety Shield.

Cycle Safety Shield

Het pilot project Cycle Safety Shield is erop gericht om de verkeersveiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers, scooters/brommers/motoren en voetgangers te beveiligen en verbeteren. Dit moet gebeuren door zogenaamde ‘big data software’, die op intelligente wijze gegevens over de locatie opslaat en verwerkt. Een omgeving waarin bijvoorbeeld veel fietsers, voetgangers en overig verkeer samenkomen, wordt aangemerkt als risicovol. De intelligente software is erop gericht de risico’s te beperken door de bestuurder van het voertuig (in dit geval de vrachtwagen) preventief te waarschuwen bij potentieel gevaarlijke situaties. Op deze manier moet het aantal aanrijdingen en ongelukken zoveel mogelijk gereduceerd worden. Een ontwikkeling waar Van den Broek Logistics natuurlijk voor de volle 100% achter staat en graag in participeert.

Pilot project

Van den Broek Logistics is samen met de Gemeente Helmond partner in deze pilot. De pilot periode zal drie maanden duren, waarna de resultaten grondig geanalyseerd worden en het vervolg van het project wordt bepaald. De voorbereidingen voor het inbouwen van de noodzakelijke software worden op dit moment getroffen, waarna het project van start kan gaan. Van den Broek Logistics is vereerd om wederom samen met de Gemeente Helmond een bijdrage te kunnen leveren aan een pilot ter bevordering van de verkeersveiligheid. Helmond doet daarmee bovendien de naam als automotive city wederom eer aan.

Als MVO gecertificeerd bedrijf heeft Van den Broek Logistics de verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Onder andere door middel van training door Van den Broek Academy proberen we onze medewerkers hier ook altijd van bewust te maken. Tevens organiseren we op verzoek dode hoek-instructies op basisscholen. Een project als het Cycle Safety Shield sluit hier naadloos op aan.

De officiële aankondiging van het pilot project

De officiële aankondiging van het pilot project